Acasă Uncategorized BLAGA, ACHITAT

BLAGA, ACHITAT

DISTRIBUIȚI

148349 – 30102017

Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat, luni, în primă instanţă, în dosarul în care Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, a fost judecat pentru trafic de influenţă. ”În baza art 16 alin 1 lit a cod procedura penala achita inculpatul Blaga Vasile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influenta. Ridica sechestrul asigurător dispus în cursul urmăririi penale. Cu apel.”, se arată în minuta ședinței de judecată.
La ultimul termen al procesului din 20 octombrie, Vasile Blaga a declarat că este nevinovat şi a solicitat să fie achitat.
”Toţi martorii au declarat în instanţă că nu mă cunosc. Hăhăianu a declarat că nu mă cunoaşte şi că nu am intervenit pentru numirea lui. Cum puteam face trafic de influenţă pentru cineva pe care nu îl cunosc? Au spus că mi-au dat bani în sediul din Modrogan, nr. 22, când eu nu am avut niciodată birou acolo. Să nu ştii când ai dat bani, unde i-ai dat şi să minţi cu neruşinare. Sunt complet nevinovat”, a spus Blaga în ultimul cuvânt în faţa instanţei.
Pe de altă parte, un procuror DNA a cerut judecătorilor condamnarea lui Vasile Blaga la închisoare şi confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.