Acasă Externe Bursa anuală a locurilor de muncă ”Io Lavoro”

Bursa anuală a locurilor de muncă ”Io Lavoro”

DISTRIBUIȚI

 147976 – 05102017 –  Urmare a invitației adresate de Marinella Colluci, coordonator Eures Italia, președintele ANOFM, Cristiana Barbu, conduce, la 5 octombrie, delegația Serviciului Public de Ocupare din România, la cea de-a 21-a ediție a Bursei anuale a locurilor de muncă ”Io Lavoro”. Evenimentul este organizat de Eures Italia, Agenția de Ocupare din Piemonte și Administrația Regiunii din Piemonte.

Tradiția edițiilor anterioare ale Bursei locurilor de muncă ”Io Lavoro” a acordat o atenție deosebită sensibilizării față de importanța rețelei EURES pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și pentru angajatori.

În cadrul Bursei locurilor de muncă, consilierii EURES vor avea ocazia de a intervieva candidați pentru posturile vacante existente în țările lor, precum şi de a prezenta ”cum poţi să găsești locuri de muncă și cum să aplici în țările respective”.

Românii din Italia vor avea posibilitatea de a lua contact cu angajatori din zona EURES și vor putea afla de la reprezentanții Serviciului Public din România noile modificări legislative în domeniu și oportunitățile de ocupare din țara noastră.

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu Claudio Spandon, directorul Agenţiei de Muncă din Piemonte, preşedintele ANOFM va prezenta Serviciul Public de Ocupare din România şi măsurile active cu care acesta vine în sprijinul persoanelor care îşi caută un loc de muncă, dar şi al angajatorilor. În cadrul discuţiilor va evidenţia şi rolul instituţiei italiane în diseminarea informaţiilor specifice pieţei muncii din România, către cetăţenii români din Italia, inclusiv privind oportunităţile de care aceştia pot beneficia prin proiectele realizate cu fonduri nerambursabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.