Acasă Social „CETATEA 2017”

„CETATEA 2017”

DISTRIBUIȚI

 148042 – 09102017 – În perioada 9-18 octombrie, la Centrul 48 comunicaţii şi informatică strategice din Bucureşti se desfăşoară „CETATEA 2017”, un exerciţiu multinaţional şi interinstituţional planificat de Statul Major General şi condus de Direcţia comunicaţii şi tehnologia informaţiei.

Scopul exerciţiului este de a testa, dezvolta, evalua şi confirma interoperabilitatea sistemelor de comandă, control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi cercetare (C4ISR), în mediu static şi dislocabil.

Alături de structurile de comunicaţii şi informatică din Armata României, la exerciţiu participă detaşamente din ţări membre ale NATO (Bulgaria, Italia şi Polonia), reprezentanţi din Ungaria şi Grecia, în calitate de observatori, reprezentanţi din Republica Moldova şi structuri din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale.

Planificarea şi desfăşurarea exercițiului au la bază valorificarea experienţei dobândite de personalul român în urma participării la exerciţiile NATO de testare a interoperabilităţii – C4ISR/CIS ”STEADFAST COBALT 2016” – organizat pe teritoriul României, şi “CWIX 2017” – organizat în Polonia.

Ca parte a „CETATEA 2017”, Vocea Armatei, postul de radio online al Trustului de Presă al Ministerului Apărării Naționale, va fi retransmis pe frecvența 89,90 FM, putând fi recepționat în zona de nord a Municipiului București pe timpul celor zece zile planificate pentru acțiunea de instruire a specialiștilor de comunicații și informatică.

„CETATEA” este un exerciţiu anual, iar până în anul 2016 acesta s-a desfăşurat la nivel naţional. Începând cu anul 2017, exerciţiul a devenit multinaţional, fiind inclus în Programul NATO de exerciţii şi instruire militară (MTEP-Military Training and Exercise Programme).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.