Acasă Politic Comunicarea deficitară a Executivului

Comunicarea deficitară a Executivului

DISTRIBUIȚI
foto:facebook
foto:facebook

148326 – 27102017 -Guvernul are un mod de comunicare „total dezordonat”, din care oamenii nu pot trage o concluzie, a declarat la RFI eurodeputatul PNL Theodor Stolojan. El a comentat avalanşa de măsuri fiscale anunţate joi de Executiv.

În opinia eurodeputatului, „e foarte mult zgomot pentru foarte puţin. Acest foarte mult zgomot provine din efectul simultan al măririi salariului brut printr-o aritmetică, trecerea contribuţiilor plătite de angajator la angajat şi prin fel de fel de alte reduceri, ba de contribuţii, ba de deduceri personale. Mi se pare un mod de comunicare total dezordonat, din care oamenii nu pot trage o concluzie”.

Fostul premier de la începutul anilor 90 crede că „Guvernul a pornit de la premisa publicării unor creşteri de salarii brute impresionante în perioada 2018-2022 şi Guvernul nu ne-a precizat chiar şi în urma acestor comunicate date ieri, nu ne-a precizat două lucruri. Unu: dacă toţi cei cărora li s-au mărit salariile brute foarte mult, parlamentari, preşedinte de ţară, prim-ministru, miniştri, aceste salarii brute se vor majora şi ele cu încă 20%, în momentul în care se trec contribuţiile de la angajator la angajat la 1 ianuarie. Dacă salariile brute enunţate atunci când s-a venit cu legea salarizării pentru toată perioada 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, salariile brute cuprind deja această trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat, care înseamnă o creştere de 20%. Deci nu ni s-au precizat aceste lucruri. Faptul că domnul Dragnea, ca şi doamna Olguţa ne-au spus de mai multe ori că legea salarizării nu poate fi aplicată fără trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat ne face să credem că aceste niveluri de salarii brute anunţate pentru anii următori cuprind deja efectul acesta aritmetic al trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. Modul de comunicare este un dezastru pentru PSD şi ALDE”.

Guvernul a anunțat joi o serie de măsuri fiscale: salariul minim brut pe țară va crește de la 1.450 la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018; așa-numita taxă de solidaritate va crește la 2,25% şi se va numi “contribuţie asiguratoare pentru muncă”; impozitul pe salarii va scădea de la 16% la 10%; impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifră de afaceri sub un milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.