Acasă Externe Criza din Orientul Mijlociu, dezbătută la Bucureşti

Criza din Orientul Mijlociu, dezbătută la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

148241 – 19102017 – Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit  în cursul zilei de ieri, o delegație a Comisiei pentru afaceri externe și apărare din Knesset, condusă de Avi Dichter, aflată în România la invitația Comisiilor omoloage din Parlamentul României.

Ministrul român a apreciat că vizita delegației parlamentare israeliene reprezintă o oportunitate de reconfirmare a nivelului excelent al relațiilor bilaterale, intensificarea activităților de diplomație parlamentară, inclusiv crearea Forumului de cooperare P2P (Parliament-to-Parliament), fiind o dovadă suplimentară în acest sens.

În cadrul discuției au fost abordate aspecte legate de cooperarea parlamentară româno-israeliană, precum şi teme de interes ale agendei bilaterale, cu accent pe dialogul politic, economic și sectorial. Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la problemele internaționale de interes major şi la evoluțiile regionale, mai ales perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, respectiv criza din Siria, Irak și regiunea Golfului, precum și perspectivele acordului nuclear cu Iranul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.