Acasă Sud-Est Constanta Decan trimis în judecată

Decan trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

148364 – 31102017 Fostul decan al Facultăţii de Teologie în cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, Bogdan Moise, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de fals intelectual şi complicitate la instagare la abuz în serviciu, după ce ar fi ajutat un candidat să obţină, ilegal, posturi universitare.

Alături de acesta va fi judecat şi Bogdan-Florin Chiriluţă, sub control judiciar, pentru fals în declaraţii, uz de fals şi instigare la abuz în serviciu. Bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii. Dacă instanţa îl va aproba, Chiriluţă ar urma să fie condamnat la 2 ani şi trei luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii spun că în perioada 2013 – 2015, inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanța – Facultatea de Teologie, a întocmit în fals un număr de 6 declarații pe propria răspundere pe care le-a depus la dosarul personal în scopul menționat mai sus.
Ulterior, conducerea Universității Ovidius Constanța, acționând fără vinovăție, i-a acordat inculpatului titlurile de lector respectiv conferențiar universitar și l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu efectuarea, în perioada februarie 2014 – iunie 2017, a unor plăți ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 lei.

DNA susţine că în aprilie 2017, Bogdan-Florin Chiriluţă ar fi prezentat Comisiei de verificare a activităţii ştiinţifice şi de cercetare a candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de conferenţiar şi profesor în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, în fotocopie, o revistă, susţinând că în cuprinsul ei ar fi publicat un articol de specialitate.

“În realitate, inculpatul a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său.
La data de 13 septembrie 2017, cu ocazia audierii, inculpatul a depus la dosarul cauzei, din proprie inițiativă, un exemplar al aceleiași reviste fotocopiate, în care și de această dată a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său.

În demersurile sale infracționale, în anul 2013, inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin a beneficiat de ajutorul inculpatului Moise Bogdan, în calitate de decan al Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța. Concret, inculpatul Moise Bogdan având și calitatea de persoană însărcinată de către Senatul Universității Constanța cu verificarea criteriilor de promovare a candidaților, a declarat pe proprie răspundere că inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin îndeplinește condițiile respective, ceea ce a condus la consecințele prezentate mai sus”, se specifică în comunicatul sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.