Acasă Externe Agenda Europeana Din nou despre cooperarea în context UE și NATO între România și...

Din nou despre cooperarea în context UE și NATO între România și Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 148354 – 31102017 – Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut luni, 30 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu preşedintele Comisiei de securitate naţională, apărare şi ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova, Roman Boţan. Agenda discuţiilor a inclus subiecte referitoare la colaborarea bilaterală în domeniul apărării, precum şi cooperarea în context UE şi NATO.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, reiterând interesul comun de asigurare a stabilităţii pe întreg flancul estic al Alianţei şi în vecinătatea imediată.

Ministrul Mihai Fifor a salutat numirea noului ministru al Apărării, Eugen Sturza, şi a subliniat importanţa continuării demersurilor pentru intensificarea dialogului politico-militar la nivelul conducerii celor două ministere. De asemenea, a exprimat apreciere faţă de progresele făcute de Republica Moldova în reformarea sectorului de apărare şi a evidenţiat participarea în comun la exerciţii bilaterale şi multinaţionale, în vederea creşterii interoperabilităţii şi pregătirii proiectelor în domeniul educaţiei în perspectivă.

Roman Boțan a mulţumit pentru susţinerea manifestată de România, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul organizaţiilor internaţionale, în vederea îndeplinirii obiectivelor strategice ale Republicii Moldova, informează MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.