Acasă Politic Dragnea, discurs despre ataşament şi vocaţie în faţa NATO

Dragnea, discurs despre ataşament şi vocaţie în faţa NATO

DISTRIBUIȚI

 148043 – 09102017 – Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a declarat, luni, în cadrul celei de-a 63-a sesiuni a Adunării Parlamentare NATO, care se desfășoară la Parlament, că sunt bine cunoscute atât vocaţia, cât şi ataşamentul României faţă de structurile europene şi euroatlantice.

“Ne dorim o Alianță puternică, bazată pe o relație transatlantică solidă, o cooperare cu Uniunea Europeană complementară și eficientă, implementarea deplină și fără ezitare a angajamentelor asumate, împreună cu acceptarea fără ezitare a responsabilităților, inclusiv bugetare, de către toți partenerii. Sunt binecunoscute vocația și atașamentul României față de structurile europene și euro-atlantice. Am făcut și continuăm să facem eforturi importante să ne creștem profilul în familia europeană, am alocat, resursele bugetare necesare apărării, așa cum puține state au făcut-o, relația cu partenerii trans-atlantici este de o importanță strategică pentru noi, soldații români contribuie cu curaj și determinare pe teatrele de operațiuni și apărăm cu succes prima linie a frontierei europene și euro-atlantice”, a afirmat Liviu Dragnea  în timpul discursului.

Având în vedere localizarea geografică, suntem în primul rând interesați de asigurarea stabilității, orice escaladare a unor conflicte ne aduce în situția deloc dezirabilă de a ne confrunta direct cu ele.

Credem cu fermitate că dezvoltarea cooperării economice, promovarea respectului reciproc între state și dialogul sunt cele mai importante modalități de a preveni conflictele

De aceea, suntem printre cei mai vocali apărători ai dialogului. Contribuim activ, în diferite formate, atât la nivel bilateral, cât și multilateral, la integrarea și stabilitatea regională”, a continuat acesta.

Totodată, oficialul român a mai declarat că România va avansa cu determinare propunerea ca Marea Neagră să ocupe un loc prioritar pe agenda europeană. “La nivel european, în 2019, România urmează să dețină președinția Consiliului UE și vom avansa cu determinare propunerea ca Marea Neagră să ocupe un loc prioritar pe agenda europeană. Sunt convins că această propunere va fi în asentimentul colegilor și partenerilor noștri. Reziliența statelor din Flancurile Estic și Sudic este una dintre cele mai eficiente strategii de apărare. Vom utiliza toate instrumentele aflate la dispoziție pentru a le ajuta în acest sens. Aceeași atitudine este valabilă, în ceea ce ne privește, și pentru statele din Balcanii de Vest. Când discutăm despre Marea Neagră să luăm în calcul și faptul că rutele de migrație se modifică, aceasta devenind o poartă de intrare în Europa din ce în ce mai atractivă.

În ceea ce privește granița, așa cum arată și rapoartele UE, România are una din cele mai bine pregătite, eficiate și bine dotate din punct de vedere tehnic frontiere. Acest lucru este în beneficiul nostru, al UE și al NATO. Avem capacitatea să apărăm țările noastre de eventuale tentative de intrare ilegală.”

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent„CETATEA 2017”
Articolul următorRomânia, aliat responsabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.