Acasă Anchete Justitie Ecaterina Andronescu, audiată din nou la DNA

Ecaterina Andronescu, audiată din nou la DNA

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com
foto:facebook.com

148182 – 18102017 – Senatorul PSD Ecaterina Andronescu s-a prezentat la DNA, miercuri dimineata, pentru a fi audiată in dosarul bazei sportive ”Cutezatorii” din Capitala, in care sunt cercetati sub control judiciar fostul ministru pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu si fostul tenismen Dinu Pescariu, ancheta vizand modalitatea de prelungire cu 25 de ani, de catre Ministerul Educatiei, a contractului de inchiriere prin care baza sportiva a fost data in folosinta Fundatiei ”Dinu Pescariu”, informeaza News.ro. La acel moment, Ecaterina Andronescu era ministru al Educatiei.

In 10 octombrie, fostul ministru pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu si fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasati sub control judiciar de catre procurorii DNA, pentru abuz in serviciu, respectiv instigare la abuz in serviciu, ancheta vizand modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de inchiriere prin care Baza sportiva si de agrement pentru copii ”Cutezatorii” din Bucuresti fusese data in folosinta Fundatiei ”Dinu Pescariu”.

Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului desi acesta era in curs de reziliere, iar imediat dupa preluarea bazei sportive fundatia lui Pescariu a ingradit accesul copiilor la cladirile si terenurile de sport proprietate a statului si a schimbat scopul utilizarii Bazei ”Cutezatorii”, folosind-o in scopuri comerciale. Prejudiciul estimat in acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro.

Potrivit DNA, Mihnea Costoiu, secretar de Stat in Ministerul Educatei la data faptelor, este cercetat pentru abuz in serviciu, iar Dinu Pescariu pentru instigare la abuz in serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.