Acasă Economie Eveniment dedicat ”Diaspora Start-up”

Eveniment dedicat ”Diaspora Start-up”

DISTRIBUIȚI

 148295 – 25102017 –   Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a organizat, marți, o masă rotundă cu beneficiarii Diaspora Start-Up – administratorii de schemă de antreprenoriat – la care au participat ministrul Andreea Păstîrnac, Veaceslav Şaramet, secretar de Stat, si reprezentanți ai entităţilor beneficiare în cadrul programului, însoțiți de parteneri din cadrul echipei de implementare cu aplicabilitate în activitatea de selecție a grupului țintă.

În cadrul întâlnirii, cei prezenți au subliniat importanţa liantului de comunicare pe care MRP îl oferă în domeniul diseminării informațiilor către publicul român din diaspora, ca factor de promovare a activității proiectelor din cadrul programului mai sus menționat. Mai mult, au fost aduse în atenţie modalităţi de eficientizare a procesului de implementare a proiectelor, potrivit unui comunicat al ministerului.

”Doamna Andreea Păstîrnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, şi-a exprimat întreaga susținere pentru îndeplinirea cât mai eficientă a obiectivelor programului în ceea ce priveşte promovarea acestuia în cadrul comunităţilor de români din afara granițelor ţării”, se mai arată în comunicatul citat.

Ministerul precizează totodată că prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020  Diaspora Start-Up au fost aprobate 35 de proiecte care urmează să fie implementate în perioada imediat următoare. Schema de antreprenoriat își propune să creeze oportunități de reîntoarcere în România pentru cetățenii stabiliți în străinătate și să valorifice abilitățile dobândite de aceștia (antreprenoriale și/sau profesionale), prin deschiderea unei afaceri în țară.

”Mai mult, Ministerul Pentru Romanii de Pretutindeni are în curs de semnare un protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în vederea colaborării celor două ministere privind derularea programului mai sus menţionat în domeniul comunicării informațiilor publice către potențialii beneficiari şi publicul român din diaspora”, se mai menționează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.