Acasă Cultura/Media Festivalul de Film Francofon va avea loc la ICR, cu ocazia Conferinței...

Festivalul de Film Francofon va avea loc la ICR, cu ocazia Conferinței Internaționale a Femeilor Francofone

DISTRIBUIȚI

148334 – 30102017 – În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2017, cu ocazia Conferinței Internațională a Femeilor Francofone la București, se va desfășura, la sediul Institutului Cultural Român, Festivalul de Film Francofon.

Deschiderea oficială va avea loc marți, 31 decembrie, la ora 19.00, în Sala Mare a ICR, în prezența secretarului general OIF, Michaëlle Jean, directorului OIF România, Rennie Yotova și președintelelui ICR, Liliana Țuroiu. Cu acest prilej va fi prezentat proiectul ”Women/Femmes” al fotograful francez Yann Arthus-Bertrand, care a călătorit în 60 de țări pentru a surprine portrete de femei.

Seare de deschidere aparține filmului de animație ”Aya de Yopougon” realizat de Marguerite Abouët și de Clément Oubrerie în 2013.

Programul festivalului reflectă parteneriatul între OIF și Trophées francophones. Cele 10 filme care vor fi prezentate la ICR sunt realizate de femei și au fost prezentate în diferite secțiuni ale Trophées francophones.

Conferința Femeilor Francofone este organizată în perioada 1 – 2 noiembrie de România, prin Ministerul Afacerilor Externe și de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), sub înaltul patronaj al Președintelui României, și în prezența Secretarului General al Francofoniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.