Acasă Cultura/Media Festivalul Internațional de Arta Povestirii „SUNTEM POVEȘTI”

Festivalul Internațional de Arta Povestirii „SUNTEM POVEȘTI”

DISTRIBUIȚI

Festivalul Internațional de Arta Povestirii „SUNTEM POVEȘTI” – 148346 – 30102017 – „SUNTEM POVEȘTI” este numele Festivalului Internațional de Arta Povestirii, organizat în București, în perioada 31octombrie – 4 noiembrie 2017. Gândit și organizat ca eveniment internațional, festivalul își propune să stimuleze apetitul publicului pentru arta povestirii, reafirmând valori clasice ale umanității.

Potrivit, stiri.tvr.ro, mesajul evenimentului este reprezentat de ideea conform căreia cel mai eficient mijloc de transport al oamenilor este imaginația, cea mai mare comoară este înțelepciunea și cele mai frumoase povești sunt ei înșiși, prin propriile vieți, prin viețile celor din jurul lor și prin modul în care reușesc să le împărtășească. Teleportarea devine astfel posibilă: povesti înseamnă a călători fără nicio opreliște.

Festivalul este dedicat tuturor celor care îndrăgesc poveștile: copii, părinți, educatori, profesori, jurnaliști, artiști, specialiști din companii și lumea afacerilor.Tema de anul acesta este: Prietenia și poveștile ei.

Cercetători în domeniu au demonstrat, după mai bine de 17 ani de studiu, că arta de a spune povești reprezintă unealta cea mai puternică de comunicare între oameni. Fiecare individ, de la copii la adulți, are puterea de a pătrunde într-o poveste, de a se perfecționa în arta oratoriei și de a descoperi prin povești tradițiile, folclorul, istoria și cultura unui întreg popor, pentru ca mai apoi, prin cunoștințele cumulate să poată transmite mai departe bogăția acestei lumi.

Un Festival Internațional de Povești la București reprezintă o reală sărbătoare a umanității, o întâlnire memorabilă între povestitori sosiți din lumea întreagă și publicul care va rămâne acaparat pentru totdeauna de poveștile aduse din colțuri îndepărtate ale lumii.

Povestitori îndrăgiți și cunoscuți în lumea întreagă vor fi prezenți la București, aducând în capitala României arta storytelling-ului: Jeff Gere din Hawaii, Anne Glover din Canada, Alicia DongJoo Bang din Coreea de Sud, John Mukeny Namai din Kenya, Giorgiana Popan din Arad, Adriana Ene din București și alți invitați speciali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.