Acasă Externe Franța nu mai este în alertă

Franța nu mai este în alertă

DISTRIBUIȚI

148361 – 31102017 Președintele Emmanuel Macron a semnat legea care inlocuiește starea de urgență în care se află Franța de mai bine de doi ani și jumătate. Autoritățile spun că acest act normativ îi protejează mai bine pe francezi în fața pericolului pe care-l reprezintă terorismul.

Legea antiteroristă adoptată de Parlament și semnată de președinte, preia o parte din prevederile stării de urgență și dă ministrului de Interne puterea de a institui zone de securitate atunci când există vreo amenințare, fără aprobarea unui judecător.

„Această lege ne permite să încheiem starea de urgenţă de la 1 noiembrie, garantând, totodată, securitatea concetăţenilor noştri”  –  Emmanuel Macron, președintele Franței.

Legea antiteroristă permite ministrului de Interne să închidă moschei sau alte locuri de rugăciune dacă există informații care arată că liderii acestora incită la violență în interiorul său, în afara Franței sau dacă există suspiciunea că ar plănui acte teroriste.

„Această lege va mai permite măsuri foarte specifice de luptă împotriva terorismului, anumite raiduri sau măsuri, în funcţie de caz, împotriva persoanelor identificate” – Emmanuel Macron.

Noul act normativ dă mai multă putere autorităților administrative care vor putea decide consemnarea unei persoane într-o anumită zonă și nu la reședință, ca până acum sau controlul identității la frontiere. Toate aceste măsuri precum și multe altele vor putea fi decise fără acordul unui judecător, cum se întampla până acum. Starea de urgență, care are caracter excepțional, a fost prelungită până acum de 6 ori, în urma unor atentate sau tentative de atacuri teroriste. Sursa: Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.