Acasă Politic Gata să impresionăm Uniunea Europeană

Gata să impresionăm Uniunea Europeană

DISTRIBUIȚI

 148196 – 18102017 – Deputatul social-democrat Ana Birchall le-a mulțumit colegilor din Parlament pentru votul exprimat marți, 17 octombrie a.c., prin care a fost desemnat președinte al Comisiei speciale comune a Senatului și Camerei Deputaţilor pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

“Mulțumesc colegelor și colegilor din Senat și Camera Deputaților care prin votul domniilor lor mi-au acordat încrederea de a coordona în calitate de președinte activitatea Comisiei speciale comune a Senatului și Camerei Deputaţilor pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Este o responsabilitate care mă onorează, fiind un pas important și necesar în ceea ce înseamnă dimensiunea parlamentară a pregătirii și exercitării Președinției rotativei a Consiliului UE de către România.

Exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019 este cel mai important proiect de țară, după aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană. Pentru România, o președinție de succes va însemna în primul rând șansa pentru o mai mare vizibilitate, utilizarea expertizei pe care țara noastră o poate oferi, dar și creșterea capacității noastre de a influența deciziile adoptate la nivelul Uniunii Europene.

La nivel personal, voi încerca să mă implic în calitate de membru al acestei comisii în continuarea activității pe care am început-o la Ministerul Afacerilor Externe unde, alături de echipa mea, am reușit nu doar să recuperăm într-un ritm accelerat întârzierile din procesul de pregătire a Președinției române a Consiliului UE, ci și să facem pașii necesari pentru finalizarea temeinică a acestui proces, conform unui plan de acţiune foarte bine stabilit, cu termene extrem de clare.

Am încredere că România va marca pozitiv din punct de vedere istoric această premieră în marea familie europeană”, a declarat deputatul Ana Birchall.

În cadrul primei ședințe de marți a fost ales biroul comisiei, din care fac parte deputatul PSD Ana Birchall, în calitate de președinte, deputatul PNL Nicolae Neagu, în calitate vicepreședinte și deputatul ALDE Varujan Vosganian, secretar.

Comisia specială a fost constituită ca urmare a votului exprimat în plenul Parlamentului, la 11 octombrie a.c. și își va desfășura activitatea până la încheierea mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Printre principalele atribuții ale Comisiei se numără  coordonarea activităților și evenimentelor referitoare la dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei României la Consiliul UE; instituirea unui cadru de cooperare şi dialog cu Guvernul României în vederea determinării obiectivelor Preşedinţiei române a Consiliului UE; realizarea cooperării cu camerele parlamentelor naţionale ale statelor membre, precum şi cu instituţiile Uniunii Europene, în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei române sau organizarea de dezbateri publice pentru identificarea opţiunilor societăţii civile cu privire la dosare prioritare şi a modului de abordare a temelor specifice dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei române a Consiliului UE.​

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.