Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti În Sectorul 5 al Capitalei, victimele violenței domestice primesc ajutor pentru chirie...

În Sectorul 5 al Capitalei, victimele violenței domestice primesc ajutor pentru chirie de la Primărie

DISTRIBUIȚI

  Primarul vrea să arate că nu cheltuie doar sute de mii de euro pentru spectacole, organizate ilegal, în parcurile dintre blocuri

147992 – 05102017 –  Deputatul PSD Aida Căruceru anunță un proiect al administrației publice locale din Sectorul 5, care este unic în România în acest moment și care va avea un impact major în societate: acordarea de ajutor de urgență pentru plata chiriei pentru victimele violenței în familie. Victimele violenței în familie care nu-și pot permite o altă locuință decât cea pe care o împărtășeau cu agresorul și care au fost nevoite să plece din Centrul de Servicii Sociale al Sectorului 5, pot primi până la maximum 1.400 de lei pe lună, timp de cel mult trei ani.

“Principala problemă a victimelor violenței în familie este că acestora le este extrem de greu să se rupă de agresor și să părăsească locuința în care au fost agresate, pentru că pur și simplu nu au unde să se ducă. Există unități specializate care-i pot primi pe aceștia, inclusiv în Sectorul 5, însă găzduirea în aceste unități nu se poate face pe termen lung, ci doar pentru maximum șase luni. În acest context, măsura adoptată de Primăria Sectorului 5 este extrem de benefică, se rezolvă, practic, problema cazării pentru victimele violenței domestice. Ajutorul pentru plata chiriei se acordă după criterii foarte bine puse la punct și el poate ajunge până la 1.400 de lei pe lună, timp de cel mult 3 ani de zile, adică o perioadă suficientă de timp pentru ca victima să se pună pe picioare, să se rupă de agresor și să-și recapete independența și controlul asupra propriei vieți. Îmi doresc ca această idee a Primăriei Sectorului 5 să fie preluată la nivel național și exemplul primarului Sectorului 5, domnul Daniel Florea, să fie preluat de primării din toată țara”, a declarat Aida Căruceru.

Deputatul a mai subliniat că măsura adoptată la inițiativa primarului Daniel Florea reprezintă o metodă concretă de combatere a fenomenului violenței în familie, pentru că întărește plasa de siguranță la care pot apela victimele, oferindu-le posibilitatea să se redreseze mai repede și mai ușor. „O femeie care vrea să părăsească partenerul agresiv își pune întâi problema unde va locui alături de copiii ei. Dacă ea câștigă echivalentul salariului mediu pe economie, nu va avea suficienți bani pentru chirie și pentru întreținerea copilului și pur și simplu îndură violența pentru că nu consideră că are alte opțiuni acceptabile. Prin măsura inițiată de Daniel Florea, permitem victimelor violenței în familie să rupă cercul dependenței vicioase și să-și recâștige viața”, a mai afirmat Aida Căruceru.

Primarul Sectorului 5, care a reușit anul acesta să cheltuie o sumă uriașă pentru un spectacol organizat într-un parc situat între blocuri, obișnuit de altfel, după modelul Vanghelie, cu astfel de manifestări care distrează oamenii nevoiași în detrimentul locuitorilor care nu își pot folosi locuințele în acest timp, vrea să arate că poate folosi banii și pentru cine și unde trebuie.

Locuitorii Sectorului 5 au avut mari așteptări de la Daniel Florea, dar acestea nu s-au concretizat până acum decât prin cheltuirea unor sume mari de bani pe concerte organizate ilegal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.