Acasă Externe Inaugurarea noului sediu al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Bruxelles

Inaugurarea noului sediu al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

147914 – 02102017 – La data de 28 septembrie 2017 a fost inaugurat noul sediu al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Bruxelles. La eveniment au participat secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, și Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular.

Oficialii MAE au evidențiat faptul că acest demers face parte din strategia de reformă consulară a Ministerului Afacerilor Externe de extindere și modernizare a rețelei consulare a României, care include și reamenajarea sediilor oficiilor și secțiilor consulare existente, în beneficiul cetățenilor români din străinătate solicitanți de servicii, asistență și protecție consulară.

Noul sediu este spațios, adaptat standardelor europene și bine poziționat în capitala Belgiei, asigurând astfel accesul facil al cetățenilor români la servicii consulare, în condiții optime de calitate și operativitate. Dotările secției consulare sunt extrem de moderne și corespund tuturor exigențelor activității consulare.

Informatizarea tuturor procedurilor consulare, prin lansarea și implementarea Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC, accesibil la adresa www.econsulat.ro), precum și implementarea Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), care răspunde solicitărilor de informații consulare la nivel global în sistem de Call-Center, Mail-Center și prin portalul www.informatiiconsulare.ro, reprezintă o etapă importantă în procesul de reforma consulară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.