Acasă Externe Agenda Europeana Intâlnire  Theresa May cu Jean-Claude Juncker

Intâlnire  Theresa May cu Jean-Claude Juncker

DISTRIBUIȚI

 148325 – 27102017 – Premierul britanic Theresa May se întâlneşte luni cu preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, cu câteva zile înaintea summitului european consacrat Brexitului, a declarat o sursă din anturajul lui May pentru AFP, potrivit News.ro.

Ministrul britanic însărcinat cu Brexitul David Davis o însoţeşte pe Theresa May la această cină cu Juncker.

Şefii de stat şi de guverne din UE se întâlnesc joi şi vineri la Bruxelles pentru a face rezumatul negocierilor cu Londra vizând pregătirea ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

În pofida faptului că Downing Street insistă că această reuniune este prevăzută de mai multe săptămâni, venirea premierului la Bruxelles lasă o impresie de urgenţă, după ultima rundă de negocieri dezamăgitoare cu privire la Brexit.

La finalul celei de a cincea runde de negocieri – care s-a încheiat joi fără progrese majore -, negociatorul şef al UE Michel Barnier a deplâns ”un impas îngrijorător”.

UE cere, înainte să se treacă la orice discuţie aprofundată, să se înregistreze ”progrese suficiente” în dosarele prioritare – încheierea socotelilor financiare ale divorţului, soarta expatriaţilor şi consecinţele Brexitului asupra Irlandei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.