Acasă Economie Klemm: Dacă vrea investitori americani, Bucureştiul trebuie să asigure un mediu de...

Klemm: Dacă vrea investitori americani, Bucureştiul trebuie să asigure un mediu de afaceri ”previzibil şi transparent”

DISTRIBUIȚI
foto: jurnalul.ro

148225 – 19102017 – Dacă vrea investitori americani, Bucureştiul trebuie să asigure un mediu de afaceri ”previzibil şi transparent”, iar  ”consolidarea instituțiilor democratice” trebuie să continue, susţine ambasadorul SUA în țara noastră, Hans Klemm, citat de Agerpres. Oficialul american, care a făcut aceste declaraţii la un eveniment la care a participat şi premierul Mihai Tudose, a reliefat şi nivelul înalt pe care l-a atins relaţia dintre SUA şi România.

Ambasadorul Hans Klemm a vorbit, alături de prim-ministrul Guvernului, Mihai Tudose, în deschiderea forumului ”Trade Winds”, care aduce în România cea mai importantă misiune comercială din SUA.

”Nu avem un aliat și un prieten mai bun decât România în această parte a lumii”, a afirmat diplomatul, citat de Agerpres, detaliind câteva dintre domeniile în care cele două țări colaborează. ”Colaborăm foarte bine pentru a aduce pacea și securitatea în această regiune, în comunitatea transatlantică, luptăm împreună pe câmpuri de luptă departe de România. Alături de colaborarea în domeniul militar, ducem o luptă foarte susținută împotriva corupției, împotriva terorismului, crimei organizate, traficului de persoane și în domeniul intelligence”, a subliniat Klemm.

El a spus că una dintre prioritățile mandatului său la București este promovarea democrației, anume ”consolidarea instituțiilor democratice”. ”Un efort important în acest sens este susținerea luptei anticorupție – o luptă care a evoluat enorm în ultimii 15 ani, o luptă pe care președintele meu a admirat-o și pe care SUA s-au angajat să o susțină”, a punctat șeful reprezentanței diplomatice americane.

Referindu-se la dimensiunea economică a Parteneriatului România – SUA, Klemm a evidențiat că alegerea de a investi într-o țară aparține companiilor, dar ”cel mai bun lucru pe care îl poate face România pentru a încuraja firmele americane să investească aici este să asigure un climat de afaceri pozitiv, care este transparent, predictibil, stabil”.

În cadrul Trade Winds, a punctat el, se va crea ”o rețea regională de experți” în domeniul economic. Klemm a arătat că România are ”economia cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană”. A dat ca exemplu recentele memorandumuri semnate între Guvernul României și companiile americane ce activează în domeniul Apărării – General Dynamics și Raytheon. ”Sunt simbolice pentru oportunitățile ce se deschid companiilor interesate să investească în această parte a lumii”, a mai afirmat el.

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de  Departamentul Comerțului al SUA, ajuns la a zecea ediție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.