Acasă Social Aparare Klemm la Apărare

Klemm la Apărare

DISTRIBUIȚI

MApN va trimite, în maxim o săptămână, spre adoptare în Parlament, proiectul de lege pentru achiziția sistemelor Patriot147971 – 05102017 –

Miercuri, 4 octombrie, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut, la sediul ministerului, o întrevedere oficială cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. Agenda întâlnirii a inclus continuarea și aprofundarea unor teme de interes comun, precum evoluția relaţiilor dintre România şi SUA în domeniul apărării, în cadrul Parteneriatului Strategic, și necesitatea consolidării cooperării în regiune.

Ministrul român a adus în discuţie parteneriatul substanţial pe linie militară, concretizat prin numărul crescut al exercițiilor în comun desfăşurate în ultima perioadă în regiune și implementarea măsurilor adoptate în urma Summit-ului de la Varșovia.

De asemenea, Mihai Fifor a discutat cu ambasadorul Klemm despre concluziile vizitei oficiale întreprinse în Statele Unite ale Americii, ambasadorul Klemm apreciind vizita drept benefică de ambele părţi. Ministrul Mihai Fifor a reafirmat invitaţia adresată secretarului american al Apărării, James Mattis, de a vizita România, anunță MApN.

Tot miercuri, ministrul Fifor s-a întâlnit s-a întâlnit cu membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, la Parlamentul României. Este prima întâlnire din seria consultărilor periodice cu cele două comisii de specialitate ale Parlamentului României. Tema principală de discuţie a fost alocarea bugetară pentru Armată de doi la sută. În context, ministrul Fifor a prezentat principalele elemente ale programelor de achiziție, a confirmat faptul că bugetul a fost alocat în integralitate, iar 38 la sută sunt destinați pentru înzestrare, prioritate avînd cele opt programe esențiale asumate de către Guvern şi pentru care toate eforturile sunt concentrate în această direcţie.

Totodată, ministrul a spus că MApN va trimite, în maxim o săptămână, spre adoptare în Parlament, proiectul de lege pentru achiziția sistemelor Patriot. Au mai fost abordate subiecte legate de prezența militarilor români în teatrele de operații, salarizare și alte teme de actualitate ale instituției militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.