Acasă Anchete Justitie Kovesi, bilețelul și dosarele

Kovesi, bilețelul și dosarele

DISTRIBUIȚI
foto:romanialibera.ro

148139 – 13102017 – Aflata la CSM, pentru a-si prezenta pozitia fata de raportul intocmit de Inspectia Judiciara in urma controlului de la DNA, Laura Codruta Kovesi a spus cum un inspector de control a venit cu un biletel pe care avea deja notate numarele a doua dosare pe care a insistat sa le verifice.

”S-au citit si anumite acte in anumite dosare, de anumiti inspector. Am aici un biletel, pierdut printre dosare. Sunt trecute doua numere de dosare, pentru a fi verificate. Era uitat printre acte. Il las aici, la CSM sa verificati, este usor de verificat al cui este scrisul de pe el. Unul dintre dosare este extrem de important. De ce un inspector vine cu un numar de dosar si apoi se uita in registru sa vada unde este cazul? Personal, am fost controlata de foarte multe ori. Parerea mea e ca s-au cautat dosare, au fost verificate anumite dosare, s-au citit acte de catre o parte a Inspectiei Judiciare”, a spus Kovesi.

Kovesi a avut si multe alte critici fata de modul in care Inspectia Judiciara a realizat raportul de control la DNA.

”Exista trei acte de control. Avem un raport de control semnat de trei dintre inspectori, apoi avem trei inspectori care semneaza anumte file din actul de control, nu am intalnit asa ceva in 22 de ani de activitate. Nu am gasit aceasta procedura in niciun raport de control. Apoi avem o nota de opinie semnata de trei inspectori judiciari. Apoi avem o nota intocmia de directorul Directiei Judiciare care constata ca raportul nu respecta structura, asa cum normele o cer. Prima observatie: nu exista un raport de control unic, nu exista concluzii unitare. Chiar daca problema este unica, concluziile inspectorilor sunt diferite”, a mai spus Kovesi.

”Mi s-a spus ca am obstructionat controlul. Eu nu tin dosare in biroul meu, sunt pe sectii. Ma intreb: se poate ca o eroare de comunicare sa fie retinute ca o abatere?”, a declarat Kovesi.

Procurorul șef al DNA a spus ca este nereala si acuzatia privind dosarele nelucrate: ”Care dosare? In ce perioada. Sunt 30 de doare, 2% din total. Sunt procurori care au 70-80 de doare in lucru, nu pot sa lucreze in fiecare zi la ele. ”Revenind la modalitatea superficiala in care s-a redactat acest raport. S-a verificat si biroul de presa, nici macar adresa site-ului nu a fost scrisa corect, si nu s-a gresit doar o litera”, a acuzat Kovesi. ”E interesant ca toate greselile sunt in minus, nicio greseala in plus. Cateodata ne putem intreba de ce toate sunt in minus”, a subliniat Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.