Acasă Social Sanatate Mare optimism la Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol...

Mare optimism la Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”

DISTRIBUIȚI

 148095 – 11102017 –  Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și secretarul de Stat Nicolae Nasta au participat miercuri, 11 octombrie, la ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”, care a avut loc la Palatul Cercului Militar Național, din București.

”Oricând România poate să aibă nevoie de dumneavoastră în regim de urgenţă şi atunci trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Poate nu este rău să regândim inclusiv zona de învăţământ academic militar. Este nevoie să putem forma din nou ceea ce înseamnă medic military””, a afirmat ministrul Apărării Naționale. De asemenea, ministrul Fifor a accentuat interesul crescut pe medicina operațională și nevoia de a face schimburi de experiență în acest domeniu cu parteneri din țările Alianței Nord-Atlantice și a arătat faptul că a purtat deja discuții cu ambasadori și oficiali ai NATO, urmând ca, în perioada următoare, să fie organizate întâlniri și discuții cu specialiștii aliați. Totodată, Mihai Fifor a spus celor prezenți că au în conducerea ministerului un partener de încredere pentru dezvoltarea domeniului medicinei militare.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a apreciat activitatea personalului spitalului militar și a declarat că este impresionat de modul în care evoluează SUUMC. ”În patru ani, activitatea de programe de sănătate a crescut cu 400 la sută. În momentul de faţă, derulaţi 32 de programe de sănătate şi dorim să vă sprijinim în tot ceea ce vă propuneț”, a declarat ministrul Bodog, anunță MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.