Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Marele evazionist din Ilfov

Marele evazionist din Ilfov

DISTRIBUIȚI

147922 – 02102017 – Samsar de materiale de construcții bănuit că a înșelat statul cu 6,5 milioane de euro

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fac, luni, 13 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Botoşani, Ilfov şi Giurgiu. Activităţile se desfăşoară la sediul unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale de construcţii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2017, un bărbat, de 44 de ani, din judeţul Ilfov, ar fi creat un mecanism evazionist în care ar fi fost angrenate mai multe firme cu un comportament fiscal inadecvat, mecanism prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 6,5 milioane de euro.

”În fapt, începând cu anul 2014, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate, cei în cauză ar fi achiziţionat materiale de construcţii de la mari producători din Bulgaria, pe care le-ar fi livrat pe piaţa internă. Pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, persoanele angrenate în circuitul evazionist ar fi compensat taxa colectată, aferentă livrărilor pe piaţa internă a produselor achiziţionate din spaţiul intracomunitar, cu taxa deductibilă aferentă unor achiziţii de mărfuri care nu s-ar fi derulat în realitate”, anunţă Poliţia Română. Cei în cauză ”ar fi simulat existenţa unui circuit comercial artificial, potrivit căruia, mărfurile ar fi fost achiziţionate de la diferiţi comercianţi locali şi, ulterior, revândute pe piaţa internă”. Sumele provenite din mecanismul evazionist ar fi fost ridicate în numerar sau transferate în conturile altor persoane şi însuşite ulterior de persoanele implicate în activitatea infracţională.

Vor fi puse în executare opt mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice pentru audieri.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova şi Suceava, împreună cu specialişti din cadrul A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, desfăşoară 18 controale operative la sediile unor societăţi comerciale, bănuite a fi implicate în circuitul comercial.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Institutului Naţional de Criminalistică. De asemenea, la activităţi participă şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale a Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.