Acasă Politic ”Moldova, regiunea care plăteşte deja taxa de solidaritate”!

”Moldova, regiunea care plăteşte deja taxa de solidaritate”!

DISTRIBUIȚI

148283 – 25102017 –   Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur intenția Guvernului de a introduce, de la începutul anului viitor, o așa-zisă ”taxă de solidaritate”, în valoare de 2%, care urmează să fie achitată de angajatori, raportat la fondul de salarii. Deputatul liberal susține că Moldova, o regiune abandonată de toate guvernările și privată de mari investiții în infrastructură, inclusiv în 2017, plătește de 25 de ani o ”taxă de solidaritate” care are ca destinaţie investiţiile în Bucureşti şi regiunile dezvoltate, într-un cuantum care depășește limita suportabilității.

În cadrul unei declarații susținute în Parlament, deputatul liberal a atras atenția că rezultatele politicii de sărăcire și depopulare a județului Vaslui, care contribuie la bugetul de stat cu mai mult decȃt primește, sunt dezastruoase, și că moldovenii continuă să plătească scump, în valută și în resurse umane, pentru incompetența guvernanților.

”Dezbaterea referitoare la taxa de solidaritate este tardivă şi inutilă, pentru că această taxă este achitată deja, de foarte mulţi ani, şi nu în cuantum de 2%, ci dincolo de orice limită a suportabilităţii. Această taxă o plăteşte de 25 de ani Moldova, o regiune care există pentru bugetul centralizat doar atunci când Bucureştiul trebuie să-i arunce firimituri de la masa bogaţilor. Ce rezultate avem după 25 de ani de plată a taxei de solidaritate exclusiv de către Moldova? 750 km de autostradă la nivel naţional, ZERO în Moldova. Peste 300 km de autostrăzi în execuţie la nivel naţional, ZERO în Moldova. Moldova nu plăteşte doar prin abandonarea ei, plăteşte în valută şi în resurse umane. Moldova alimentează cu forţă de muncă restul ţării, acceptând tăcută dezrădăcinarea a sute de mii de oameni pentru care Estul ţării nu mai e acasă. Moldovenii plecaţi în străinătate au trimis miliarde de euro în ţară, ţinând în viaţă o regiune pe care statul o vrea depopulată. Pentru că guvernările, în loc să aducă infrastructură în zonă, promovează politici de mobilitate a forţei de muncă, pe principiul „vă plătim ca să părăsiţi Moldova, unde oricum nu aveţi nicio şansă”.

”Un singur judeţ din Moldova primeşte de la bugetul de stat mai mult decât taxele şi impozitele cu care contribuie, şi acesta nu este, aşa cum poate v-aţi aştepta, judeţul Vaslui. E o ruşine naţională faptul că Vasluiul contribuie cu mai mult decât primeşte! Aceasta este, stimaţi colegi, adevărata taxă de solidaritate. Una pe care judeţe precum Vaslui sau Botoşani, depopulate şi sărăcite, o achită fără proteste, jupuite pentru ca regiunile bogate să aibă autostrăzi, să aibă metrou, să aibă stadioane. Dacă Ştefan cel Mare pustia totul în faţa cotropitorilor pentru a-şi salva ţara, guvernările au pustiit Moldova pentru a-şi păstra unii funcţiile şi pentru a găsi mereu vinovatul de serviciu pentru propria lor incompetenţă”, a susținut Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.