Acasă Cultura/Media Monedă din argint cu tema Laureați ai Premiului Nobel originari din România...

Monedă din argint cu tema Laureați ai Premiului Nobel originari din România – Elie Wiesel

DISTRIBUIȚI

148219 – 19102017 – Începând cu 20 octombrie 2017, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Laureați ai Premiului Nobel originari din România – Elie Wiesel. Valoarea nominală a monedei este de 10 lei.

Aversul monedei redă casa memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației, inscripţia în arc de cerc ”ROMANIA”, valoarea nominală ”10 Lei”, stema României și anul de emisiune ”2017”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Elie Wiesel și inscripțiile în arc de cerc ”LAUREAT AL PREMIULUI NOBEL PENTRU PACE” și ”,Elie Wiesel”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 375,00 lei. Monedele din argint cu tema Laureați ai Premiului Nobel originari din România – Elie Wiesel au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.