Acasă Economie Nu avem lichidități

Nu avem lichidități

DISTRIBUIȚI

 147944 – 03102017Ministrul Finanţelor, Ionuţ Misa, a declarat, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Băncii Naţionale a României, că recenta creşterea Robor este legată de probleme de lichiditate ale pieţei, în condiţiile în care gradul de colectare a Fiscului a crescut şi că este atributul specialiştilor BNR de a găsi soluţii pentru a tempera creşterea Robor. „Participarea mea de azi a avut scopul de a discuta strict tehnic despre ce se întâmplă azi, de evoluţia Robor, de a veda care este pentru viitor cea mai mai bună cale de a împleti politica fiscală cu politica monetară pentru a încheia în piaţa o stabilitate cât mai bună, stabilitate pentru cetăţeni, pentru cei care au de plaît rate la bănci”, a spus ministrul Finanţelor, Ionuţ Misa.

În ceea ce priveşte evoluţia indicelui Robor, acesta a spus că ţine de lichiditatea la nivelul pieţei.”Este o problemă de lichiditate, are mai mulţi factori, mulţi tehnici. Au avut influenţa şi încasările Ministerului Finanţelor. Fiscul a atins un grad mai mare de colectare (…), încasările fiscale au crescut. Nu este unicul motiv, este eronat să credem că, dacă cresc încasările bugetare, o să crească Roborul. (…) Există instrumente pe care BNR le are la dispoziţie pentru reglarea lichidităţii”, a anunţat Misa, potrivit News.ro, la digi24. Potrivit lui Misa, există soluţii pentru indicele Robor: dacă urmăriţi, dobânda over night a scăzut, pe baza unei discuţii, s-au produs efecte pozitive”.

Totodată, acesta spus că mai multe despre soluţii va spune şeful BNR, după finalizarea şedinţe CA. Acesta a mai spus că fiecare are rolul lui, iar atâta timp cât Ministerul Finanţelor adopta politici fiscal coerente, iar BNR politici monetare coerente „vom avea stabilitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.