Acasă Externe O nouă misiune de salvare în Grecia

O nouă misiune de salvare în Grecia

DISTRIBUIȚI

 148360 – 31102017 La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „POSEIDON 2017”, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 71 de cetățeni din Sudan, Siria si Somalia, dintre care 20 de copii și 22 de femei, care se aflau pe o ambarcațiune gonflabilă ce risca să se scufunde.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români, aflați în misiune Frontex în Grecia, au salvat peste 1.300 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

“În data de 28.10.2017, ora 06.20, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune „POSEIDON 2017”, coordonată de Agenția FRONTEX, a identificat, pe timpul unei misiuni specifice de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane. După evaluarea situației și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au demarat acțiunea de salvare”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 71 de persoane, 20 de copii, 22 de femei și 29 de bărbați, care au declarat ca provin din Sudan, Siria şi Somalia.

Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

De la începutul anului, polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave detașate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune „POSEIDON 2017”, peste 1.300 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

De asemenea, sursa citată menţionează faptul că Operațiunea ”Poseidon 2017”, la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.