Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Popești – Leordeni: Cămătarul ”Fane” – mână în mână cu ”Domn Profesor”

Popești – Leordeni: Cămătarul ”Fane” – mână în mână cu ”Domn Profesor”

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro
foto:adevarul.ro

148150 – 16102017 – Reţeaua acuzată de cămătărie de procurorii antimafie, ai cărei membri au fost arestaţi preventiv săptămână trecută, lucra mână în mână cu un executor judecătoresc. Gruparea apela la ameninţări şi la mesaje prin care puneau presiune psihică pe victime, care erau obligate să plătească uneori săptămânal şi câte 10% din suma îmrumutată. Însă, pe lângă ameninţările privind integritatea fizică, această grupare denumită “Executorii”, care îşi desfăşura activitatea din Popeşti – Leordeni, interlopii au început din 2015 să apeleze şi la lege ca mijloc de intimidare, susţin procurorii DIICOT, scrie Adevarul.ro

Această grupare era condusă de Ştefan Petre (zis Fane) care era ajutat de alţi doi “vice-lideri” – Adrian Gheorghe şi Dragos Tache George Copcea, dar şi de executorul judecătoresc Mihail Popa, zis “Domn Profesor”. Cei patru asigurau deciziile clanului care erau puse în aplicare de zecile de locotenenţi. DIICOT a reţinut, săptămâna trecută, 18 membri ai grupării, printre care se află şi trompetistul formaţiei Vunk, Dănuţ Dumitru Nicolau.

Victimele nu aveau nicio speranţă că pot scăpa de recuperatorii cămătarilor sau de punerea în executare a bunurilor, aşa că în majoritatea cazurilor acceptau condiţiile impuse. Chiar şi Eduard Stăncioiu, fotbalist la echipa patronată de Gigi Becali, FCSB, a fost de acord să plătească sume de bani mult mai mari faţă de împrumut şi să cedeze şi două apartamente pentru a scăpa de necazuri.

Conform procurorilor DIICOT, locotenenţii ţineau legătura cu victime şi uneori, în cazul când se făceau contracte, erau beneficiarii datoriilor. Însă când împrumutaţii nu aveau bani ca să achite ratele, suna sau intervenea unul dintre liderii grupării pentru a pune presiune pe victimă.

După ce gruparea a început, în 2014, doar să dea împrumuturi cu cămată, profitul fiind asigurat de recuperatorii cămătarilor care apelau la ameninţări şi acte de violenţă, clanul s-a gândit la o metodă, la limita legii, de a-şi asigura afacerea. “Ulterior, pentru a avea o pârghie, pentru a crea o presiune psihică asupra debitorilor, sumele de bani oferite cu dobândă erau înscrise în contracte de împrumut cu sau fără garanţie imobiliară, ce puteau fi puse în executare silită”, acuză procurorii DIICOT. – pe larg în Adevarul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.