Acasă Politic „Prima împădurire”, o iniţiativă de perspectivă

„Prima împădurire”, o iniţiativă de perspectivă

DISTRIBUIȚI

148113 – 12102017 – Programul lansat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a încuraja proprietarii de terenuri abandonate să-și sădească pe ele puieți a fost apreciat în sedința Camerei Deputaților de miercuri de către deputatul Florinel Stancu. Acesta a declarat că „nu a existat până acum o atenție mai mare și un program de sprijin mai îndelungat pentru a crește suprafețele de pădure”.

Deputatul social-democrat i-a îndemnat pe toți românii care nu pot lucra pământul aflat în proprietate să participe la acest plan. „Pentru proiect au fost alocate fonduri de 124 milioane de euro și este în plină  derulare. Vorbim despre o inițiativă importantă, de durată și serioasă, lansată din responsabilitate pentru țară”, a argumentat Stancu.

Acesta a mai spus că „toți cei interesați vor primi câte 6000 de euro pentru un hectar împădurit. Practic, o soluție pragmatică și eficientă de a înverzi România. Una gândită pe termen lung, menită să asigure o utilizare eficientă a resurselor naturale. Iar atunci când spun pe termen lung, mă refer la sprijinul de 2700 de euro de hectar pe an, pe care statul român îi va acorda timp de 12 ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.