Acasă Social Educatie Provocare pentru liceenii români

Provocare pentru liceenii români

DISTRIBUIȚI

 147997 – 05102017 –  Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează concursul Lider European și provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă provocărilor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online ”Europa, casa noastră” vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri își vor putea prezenta proiectele în fața juriului, la București. Concursul face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Competiția „Lider European” se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XI, care trebuie să formeze echipe din patru membri, coordonate de un profesor care, trebuie să înscrie proiectul pe platformă până la 20 octombrie 2017, ora 23.59

Ulterior, echipele înscrieă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017, ora 23.59.

Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic și de mediu (de exemplu: asistență pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistență socială, educație, evenimente de integrare culturală etc.).

Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul propriei comunități. Obiectivul concursului este de a promova valorile Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de tematica europeană.

De asemenea, în luna octombrie, echipa „Europa, casa noastră” va organiza 10 vizite în licee din 10 județe ale țării: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș. În cadrul vizitelor, vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme legate de leadership și dezvoltare personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.