Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Soluţiile anti – incendiu ale Gabrielei Firea

Soluţiile anti – incendiu ale Gabrielei Firea

DISTRIBUIȚI

148092 – 11102017 – Primarul General, Gabriela Firea, impreuna cu primarii celor sase sectoare ale Capitalei, au avut marti, 10 octombrie, la sediul Municipalitatii, o intalnire de lucru cu Secretarul de Stat, Raed Arafat, si cu reprezentantii IGSU si ai ISU Bucuresti pentru a analiza situatia constructiilor aflate in incinta unitatilor de invatamant care nu au in acest moment autorizatie pentru securitate la incendiu.

Gabriela Firea: „Am convocat aceasta intalnire pentru ca avem impreuna o responsabilitate majora, atat legala, cat si morala, fata de cetatenii Bucurestiului. Trebuie sa-i punem in siguranta pe cetateni, nu sa pasam responsabilitatea de la o institutie la alta. Imi doresc sa avem o colaborare interinstitutionala eficienta si gasim cele mai rapide solutii, atat in ceea ce priveste modificarea legislatiei, cat si pentru realizarea documentatiei pe care primariile de sector trebuie sa o intocmeasca in vederea obtinerii autorizatiei pentru securitate la incendiu, pentru toate scolile, gradinitele sau liceele pe care le au in administrare si care nu au in acest moment acest document. Consider ca avem nevoie de ajustari ale legislatiei de specialitate pentru ca nu putem intr-un timp atat de scurt sa reparam ce nu s-a respectat timp de 27 de ani”.

O problema comuna cu care se confrunta edilii este aceea ca, o mare parte din dosarele pe care le depun la ISU Bucuresti Ilfov pentru obtinerea autorizatiilor, desi  intocmite de firme acreditate si sunt verificate de verificatori atestati, acestea  sunt respinse, pentru faptul ca documentatiile respective nu sunt puse in acord cu reglementarile normativelor pe linie de securitate la incendiu.

In cadrul sedintei, primarii de sector au semnalat faptul ca, sunt o serie de lucrari de reabilitare si igienizare, si nu lucrari care afecteaza structura cladirii, care s-au executat la scolile pe care le administreaza si se solicita o noua autorizatie pentru securitate la incendiu.

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a afirmat ca, in acest moment se lucreaza la modificarea legislatiei privind apararea impotriva incendiilor in vederea simplificarii procedurilor de obtinere a avizelor si autorizatilor, si  a dat asigurari ca edilii de sector vor beneficia de asistenta tehnica de specialitate din partea reprezentantilor IGSU pentru stabilirea masurilor constructive necesare pentru punerea in acord a documentatiilor necesare in vederea obtinerii actelor de autoritate.

La finalul dezbaterilor s-a stabilit constituirea a sapte comisii formate din reprezentanti ISU si ai primariilor de sector, respectiv ai Primariei Generale care vor face, incepand de saptamana viitoare, reverificari, in teren,  la toate unitatile de invatamant care nu au in acest moment autorizatie pentru securitate la incendiu. Astfel, in maximum doua zile, primariile de sector vor pune la dispozitia IGSU lista cu scolile unde au intampinat probleme in obtinerea autorizatiilor urmand sa se stabileasca si sa se precizeze la fata locului masurile ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.