Acasă Anchete 16 cetățeni străini şi o călăuză sârbă, opriţi de poliţiştii de frontieră...

16 cetățeni străini şi o călăuză sârbă, opriţi de poliţiştii de frontieră timişeni

DISTRIBUIȚI

148413 – 02112017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat 16 cetăţeni din Irak și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unei călăuze sârbe.

Cetăţeanul sârb este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe numele lui fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

La 31 octombrie, la orele 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, județul Timiș, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din 16 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior. Poliţiştii de frontiera au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când a venit un autoturism dinspre localitatea Moraviţa şi a preluat o parte dintre acestea. Imediat, s-a procedat atât la oprirea autoturismului, cât și la reţinerea persoanelor rămase pe jos, toţi fiind duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din şapte bărbați, patru femei şi cinci minori, cetăţeni irakieni şi afgani, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a constatat că şoferul autoturismului este un cetăţean sârb, de 28 de ani. Totodată, s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbe. Pe numele cetăţeanului sârb a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.