Acasă Externe Agenda Europeana A doua Reuniune Trilaterală a Comisiilor de politică externă din Parlamentele Serbiei,...

A doua Reuniune Trilaterală a Comisiilor de politică externă din Parlamentele Serbiei, României și Bulgariei

DISTRIBUIȚI

148501 – 08112017 În perioada 6 – 8 noiembrie 2017, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, împreună cu senatorii Csaba-Zoltán Novák și Ion Popa au participat, la Belgrad, Republica Serbia, la cea de-a doua Reuniune Trilaterală a Comisiilor de politică externă din Parlamentele Serbiei, României și Bulgariei. La reuniune a mai participat și o delegație a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților.

Agenda întâlnirii trilaterale a cuprins teme de interes regional cum ar fi parcursul european al Serbiei și al statelor din Regiunea Balcanilor de Vest, cooperarea în domeniul infrastructurii, transportului și energiei precum și în domeniul gestionării securității. Membrii delegațiilor parlamentare participante au avut o întrevedere cu Ivica Dacic, prim viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia.

În cadrul convorbirilor în format trilateral, delegația Comisiei pentru politică externă a Senatului României a reafirmat sprijinul României pentru parcursul european al Serbiei și necesitatea acordării de către autoritățile de la Belgrad, în contextul verificării îndeplinirii criteriilor de aderare, cu a unei importanțe sporite respectării drepturilor minorităților naționale. De asemenea, partea română a transmis interesul pentru identificarea unor noi căi de colaborare în domeniul economic, al infrastructurii de transporturi și energie, care să corespundă atât cerințelor de dezvoltare și intereselor naționale pe termen mediu și lung ale statelor reprezentate la reuniune, cât și proiecțiilor care derivă din politicile UE în domeniile menționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.