Acasă Externe Alte întâlniri ale lui Mihai Fifor în marja Reuniunii ministeriale NATO

Alte întâlniri ale lui Mihai Fifor în marja Reuniunii ministeriale NATO

DISTRIBUIȚI

 148544 – 10112017 – În contextul celei de-a doua zile a Reuniunii ministeriale NATO, ministrul Mihai Fifor a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Franţa şi Turcia, Florence Parly, respectiv Nurettin Canikli.

În discuțiile cu ministrul francez al Apărării, Mihai Fifor a punctat nevoia continuării demersurilor în vederea asigurării stabilităţii în regiunea Mării Negre, subliniind importanţa prezenţei militare franceze la exerciţii aliate desfăşurate pe teritoriul naţional, pentru asigurarea interoperabilităţii între forţele armate ale celor două state. Cei doi oficiali au apreciat importanţa aprofundării colaborării între statele europene pe linia apărării, inclusiv din perspectiva cooperării structurate permanente (PESCO). Cu acest prilej, ministrul Fifor a subliniat oportunitatea oferită de această iniţiativă pentru consolidarea cooperării în materie de securitate şi apărare, un subiect prioritar de pe agenda europeană.

De asemenea, cei doi miniștri au convenit intensificarea cooperării bilaterale în domeniul educației militare, precum și al medicinii militare, Mihai Fifor precizând, în context, intenția de colaborare în acest sens, în vederea revitalizării și modernizării Institutului Cantacuzino.

Reuniunea bilaterală cu omologul turc a reprezentat o bună ocazie de a schimba opinii cu privire la evoluțiile din regiunea Mării Negre și de a reflecta asupra modalităților concrete de cooperare între România și Turcia, în vederea asigurării stabilității și securității zonei. Cei doi oficiali au convenit asupra coordonării între România și Turcia în avansarea inițiativelor conexe prezenței aliate adaptate din regiunea Mării Negre, cu accent asupra dimensiunii terestre și maritime, informează MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.