Acasă Externe Ana Birchall, la cea de-a 39-a ediție a Forumului anual al Parlamentarilor...

Ana Birchall, la cea de-a 39-a ediție a Forumului anual al Parlamentarilor pentru Acțiuni Globale

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

148807 – 27112017  – Deputatul Ana Birchal, preşedintele delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), participă în zilele de 27 și 28 noiembrie 2017, în calitate de membru în Comisia ad hoc pentru combaterea terorismului a AP OSCE, la cea de-a 39-a ediție a forumului anual al Parlamentarilor pentru Acțiuni Globale – Forumul parlamentar din Milano pentru acţiune în prevenirea extremismului violent şi a atrocităţilor la scară mare. Evenimentul este organizat sub egida Camerei Deputaţilor din Italia, a Senatului italian şi a Parlamentului European.

Forumul reunește în fiecare an mai mulți miniștri și reprezentanți ai parlamentelor naționale de pe toate continentele, europarlamentari, reprezentanți ai Organizației Națiunilor Unite, experți și exponenți ai mediului academic, cu scopul de a identifica cele mai bune soluții pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor extremiste şi a radicalizării, lupta împotriva proliferării armelor și a armelor de distrugere în masă și asigurarea accesului la justiţie a victimelor extremismului.

“Terorismul a devenit o amenințare fără precedent la adresa securității internaționale și regionale și trebuie să oferim un răspuns puternic, pe măsura acestui fenomen care răspândește frica. Misiunea noastră nu este una uşoară, însă sunt convinsă că, dacă ne unim forțele pentru a identifica şi pentru a lua masuri eficiente, care să respecte inclusiv drepturile omului în domeniul combaterii terorismului, atunci va fi o luptă pe care o vom câştiga. Comitetul nostru ad-hoc pentru combaterea terorismului va fi un actor activ, îndeosebi în operațiunile de teren ale OSCE din Europa de Sud-Est și Asia Centrală, două zone din regiunea noastră, unde amenințarea teroristă este prezentă”, a declarat Birchall referitor la participarea la forumul parlamentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.