Acasă Anchete Interne ANP: Riscăm mii de acţiuni în judecată

ANP: Riscăm mii de acţiuni în judecată

DISTRIBUIȚI

 148505 – 08112017 – Administraţia Naţională a Penitenciarelor recunoaşte într-o circulară internă problemele de sistem în calcularea celor 6 zilele considerate a fi efectiv executate pentru fiecare 30 de zile de detenţie improprie, pentru toată perioada 24 iulie 2017 – 18 octombrie 2017.

În acest context, ANP reaminteşte că ministrul Justiţiei a ignorat toate solicitările şi atenţionările referitoare la pregătirea aplicării acestei legi, şi pentru acest motiv erorile la punerea în libertate pot fi extrem de numeroase şi pot avea consecinţe extrem de grave pentru victimele infracţiunilor, societate şi chiar pentru deţinuţi.

Deja instanţele de judecată sunt sufocate de cereri de liberare condiţionată anticipată şi de contestaţii în legătură cu modul în care aceste calcule au fost făcute, în condiţiile în care nu au fost asigurate nici infrastructura informatică corespunzătoare şi nici personal suficient, pentru aplicarea unei legi pentru care, cu intenţie, ministrul Justiţiei a transmis în noaptea precedentă aplicării instrucţiunile necesare.
În plus, ANP transmite indicaţii specialiştilor în evidenţă executării pedepselor să ignore adeverinţele referitoare la perioada petrecută în condiţii improprii  în aresturile poliţiei. Aceasta fiind de asemenea o situaţie de natură a înmulţi plângerile deţinuţilor, care vor trebui gestionate de către personalul din penitenciare şi de către instanţele de judecată.

De asemenea, administraţia considera că se impune o anchetă serioasă în legătură cu neregulile de organizare a aplicării acestei legi dar şi demiterea de urgenţă a ministrului justiţiei, cel direct responsabil de acest dezastru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.