Acasă Anchete Interne Au confundat Otopeniul cu Bogotá

Au confundat Otopeniul cu Bogotá

DISTRIBUIȚI

 148603 – 14112017  – Doi cetăţeni brazilieni, depistaţi pe aeroportul Otopeni cu aproximativ două kilograme de cocaină ingerate în stomac.

“Doi cetăţeni brazilieni, care au încercat să introducă în ţară aproximativ două kilograme de droguri ingerate în stomac, au fost depistaţi în incinta Aeroportului Henri Coandă – Otopeni, de către poliţişti de frontieră si lucrătorii vamali de la din cadrul P.P.F. Henri Coandă. În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În data de 10.11.2017, ora 15.10, la P.P.F. – Aeroport Henri Coandă, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din Brazilia, via Zurich, trei cetăţeni brazilieni, două femei Patricia C. şi Verice R., în vârstă de 40, respectiv 41 de ani, precum şi un tânăr, Weslley L. în vârstă de 19 ani.

Cu ocazia efectuarii formalităţilor de frontieră, în urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Henri Coandă, împreună cu lucrătorii vamali, au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra celor trei persoane şi bagajelor acestora.

Existând suspiciuni că transportă substanţe interzise, persoanele în cauză au fost supuse unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportul Internaţional Henry Coandă.

Cu această ocazie s-a constatat că două dintre persoane, Verice R. şi Weslley L. aveau zeci de capsule ingerate în stomac”, precizează D.I.I.C.O.T. printr-un comunicat de presă.

Cetăţenii brazilieni au fost preluaţi de către poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ilfov, în vederea continuării cercetărilor, fiind conduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru expertiza de specialitate a capsulelor, care conţineau o substanţa de culoare albă. În urma analizei de laborator, substanţa, în greutate aproximativa de 2.000 de grame, a reacționat pozitiv ca fiind cocaină.

În cauză, pe numele celor doi cetăţeni brazilieni se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În baza probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Weslley L. şi Verice R., acestia fiind prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.