Acasă Anchete Justitie Brăţara electronică, adoptată de Senat

Brăţara electronică, adoptată de Senat

DISTRIBUIȚI
fotoȘbloc.avocatoo.ro

148483 – 07112017 –  Proiectul de lege, depus de senatoarea Alina Gorghiu la începutul anului, care prevede înlocuirea pedepsei cu închisoarea de până la 2 ani cu detenţie la domiciliu, prin supravegherea cu brăţară electronică, a fost adoptat în Senat.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat deoarece nu a fost dezbătut în termenul prevăzut de lege. Iniţiativa a fost înregistrată la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, în 28 februarie, iar la 30 octombrie s-a împlinit termenul de adoptare tacită. În tot acest timp, proiectul nu a fost discutat nici măcar în comisia juridică, cea care trebuia să întocmească raportul pentru plen.

Propunerea legislativă privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate prevede că aceste măsuri alternative constau în înlocuirea executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu executării pedepsei la domiciliu, în libertate sau în regim penitenciar special.

Astfe, potrivit proiectului, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt: executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate; executarea fracţionată a pedepsei privative de libertate în zilele de sâmbătă şi duminică, într-un centru special înfiinţat pentru această măsură de executare; executarea pedepsei în echivalent zile de muncă în folosul comunităţii şi executarea pedepsei privative de libertate în regim mixt, de echivalent zile de muncă în folosul comunităţii şi de zile de executare sâmbăta şi duminica într-un centru special înfiinţat. Sursă: http://www.news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.