Acasă Politic Călin Popescu-Tăriceanu: Acordul CETA va duce la sporirea şi consolidarea relaţiilor economice...

Călin Popescu-Tăriceanu: Acordul CETA va duce la sporirea şi consolidarea relaţiilor economice dintre România și Canada

DISTRIBUIȚI

148533 – 09112017 – Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere în cursul zilei de astăzi, cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, aflat într-o vizită de prezentare.

Discuţiile au vizat cooperarea parlamentară între România şi Canada, ratificarea Acordului  economic și comercial cuprinzător (CETA) dintre UE și Canada şi a Acordului de parteneriat strategic între UE şi Canada (SPA) precum şi liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii români.

Preşedintele Senatului a evidenţiat relaţiile de cooperare bune între România şi Canada, atât la nivel bilateral cât şi în cadrul organizaţiilor internaţionale, punând accent pe dimensiunea strategică a acestora. De asemenea,  Tăriceanu a amintit şi rolul important pe care îl are comunitatea românilor din Canada pentru consolidarea relaţiei dintre ţări şi a subliniat importanţa găsirii unor mijloace adecvate pentru atragerea acestei comunităţi în dezvoltarea legăturilor bilaterale.

Oficialul român a arătat că Acordul Economic și Comercial Cuprinzător (CETA) a fost supus recent spre ratificare Parlamentului și exprimat încrederea că intrarea acestui acord în vigoare, în perioada imediat următoare, va duce la sporirea şi consolidarea relaţiilor economice dintre România și Canada. Totodată, a considerat binevenită introducerea în 2018 a unei legături aeriene directe România-Canada.

Totodată,  preşedinte Senatului a folosit acest prilej pentru a saluta implementarea cu succes, începând cu 1 mai 2017, a primei faze a procesului de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii români, exprimând încrederea că aceasta se va încheia cu succes în curând și se va trece la liberalizarea completă a regimului de vize.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.