Acasă Uncategorized Când guvernanții dau legi fără să se gândească la consecințe!

Când guvernanții dau legi fără să se gândească la consecințe!

DISTRIBUIȚI

148432 – 03112017 –  “Legea controversată si ordinele emise de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind recursul compensatoriu, care au intrat în vigoare de acum câteva săptămâni, deja provoacă tragedii. Un condamnat pentru viol care a stat în penitenciar în ultimii 9 ani a atacat o femeie în centrul Bucureștiului şi a violat-o la doar trei zile de la momentul în care a fost liberat în baza acestui act normativ.

Deși psihologii și sociologii au atras atenția asupra faptului că rata de recidivă este cea mai mare la violuri şi pedofili, totuși ministrul Toader a emis această lege  pentru a  putea fi aplicată tuturor penitenciarelor din România, și nu doar acolo unde sunt condiții improprii conform normelor europene. Chiar dacă  infractorul  a beneficiat sau nu de confort, el a devenit beneficiar al acestei legi  și a fost eliberat.

Unde nu e cap, vai de picioare! Dacă ministrul Toader ar fi reflectat mai cu atenție asupra consecințelor aplicării acestei legi și a celor două ordine de ministru pe care le-a emis și că i s-ar fi putut întâmpla această tragedie vreunui membru al familiei sale, probabil  ar fi luat măsuri concrete ca violatorii și pedofilii trebuie supravegheaţi în permanenţă, că brăţările de supraveghere trebuie să fie obligatorii în cazul lor.

Este și mai ingrijorător faptul că din cei 529 de deţinuţi eliberaţi în prima zi în care Legea a intrat în vigoare,  47 au fost condamnați pentru viol şi 33 pentru omor, dar în perioada următoare ar putea fi eliberaţi condiţionat, în baza aceleiași legi, aproape alți  3.500 de deţinuţi.

Este evident că PSD-ALDE nu mai au legitimitatea de a guverna, pentru că o fac în afara programului pentru care au primit votul. Actuala guvernare este caracterizată de haos, disperare,  măsuri care distrug stabilitatea românilor”, a afirmat preşedintele Comisiei Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul Gigel Știrbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.