Acasă Externe Comisarul Corina Crețu deschide cel de-al 3-lea ”Forum al Orașelor”, la Rotterdam

Comisarul Corina Crețu deschide cel de-al 3-lea ”Forum al Orașelor”, la Rotterdam

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 148827 – 28112017  – La a 3-a ediție a ”Forumului Orașelor / CITIES Forum”, care are loc timp de două zile la Rotterdam (27 și 28 noiembrie), comisarul pentru politică regională Corina Crețu se va întâlni cu miniștri și primari dintr-o serie de state membre ale UE pentru a lua pulsul orașelor europene.

”Orașele trebuie să fie inteligente, curate, sigure și, nu în ultimul rând, incluzive. Integrarea comunităților cele mai vulnerabile, inclusiv a migranților, este o prioritate importantă pe agenda noastră. Este o provocare la care viitoarea politică de coeziune va trebui să găsească în continuare răspunsuri”, a declarat comisarul Corina Crețu.

Discuțiile se vor axa pe progresele din cadrul Agendei urbane a UE în lumina recentului raport al Comisiei Europene care pune accentul pe cele mai bune modalități de a sprijini orașele în planificarea propriilor strategii de investiții, precum și pe viitorul politicii de coeziune în perioada de după anul 2020, în special în ceea ce privește accesul orașelor la fondurile UE și gestionarea lor de către acestea. Participanții vor discuta și rolul concret pe care îl pot juca orașele în implementarea Agendei pentru dezvoltare durabilă în perspectiva anului 2030. .

Unul din principalele puncte de interes ale Forumului va fi lansarea unui nou serviciu de consiliere având ca obiectiv sprijinirea orașelor în maximizarea potențialului de investiții la dispoziția lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.