Acasă Economie Damen Shipyards Group  a achiziționat șantierul naval de la Mangalia

Damen Shipyards Group  a achiziționat șantierul naval de la Mangalia

DISTRIBUIȚI

148556 – 10112017 – Damen Shipyards Group, care deține din 1999 Șantierul Naval Galați,  a încheiat un contract de achiziție cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziționarea cotei sale majoritare în Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), anunță compania Damen, prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit RRA.

Șantierul Naval Daewoo din Mangalia a fost înființat în 1997 sub forma unei fuziuni de societăți între Daewoo și Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, în calitate de acționar majoritar al Daewoo.

Potrivit unui comunicat de presă al Damen, acesta afirmă că „Odată cu achiziționarea cotei majoritare în șantierul naval din Mangalia, Damen face următorul pas în consolidarea activităților sale internaționale de construcții navale și reparații navale. (…) această mișcare reprezintă o completare strategică a portofoliului actual al șantierului naval al Damen”.

Sursa citată mai precizează că autoritățile de concurență din România au aprobat deja tranzacția, în prezent organizându-se reuniuni constructive cu Guvernul României în legătură cu viitoarea cooperare în Mangalia și dezvoltarea ulterioară a industriei construcțiilor navale din România.

Damen Shipyards Group operează 33 de șantiere de construcții navale și reparații, având 9.000 de angajați în întreaga lume. Damen a livrat mai mult de 6.000 de nave în peste 100 de țări și livrează anual aproximativ 180 de nave clienților din întreaga lume. În plus, Damen Shiprepair & Conversion (DSC) are o rețea mondială de  șaisprezece șantiere de reparații și de conversie, dintre care douăsprezece  sunt situate în nord-vestul Europei. Damen oferă o gamă largă de produse, inclusiv remorchere, workboats, vase navale și de patrulare, nave de mare viteză, vase de marfă, drage, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane și superyachts. Totodată, pentru toate tipurile de nave, Damen oferă o gamă largă de servicii, inclusiv întreținerea, livrarea de piese de schimb, instruirea și transferul de know-how (construcții navale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.