Acasă Cultura/Media Deputații au votat pentru construirea Monumentului Marii Uniri

Deputații au votat pentru construirea Monumentului Marii Uniri

DISTRIBUIȚI
foto:m.libertatea

148719 – 22112017  – Camera Deputaților a adoptat proiectul de Lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia, prin care statul român alocă suma necesară realizării acestui act de cinstire a celui mai important moment istoric național.

Legea prevede alocarea sumei de maximum 18.800.000 lei de la bugetul de stat pentru construirea monumentului, iar banii vor fi utilizați pentru demararea lucrărilor necesare în anul 2017 şi finalizarea acestora în anul 2018 cu încadrarea în bugetul aprobat în acest scop Ministerului Culturii şi Identităţii Naționale şi Consiliului Local Alba Iulia.

În zbuciumata istorie a României, Transilvania a avut un rol hotărâtor în realizarea visului de secole al tuturor românilor, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, care a consfințit statul național modern român. După înfăptuirea acestui măreț act istoric, o seamă de intelectuali din Alba Iulia și din alte părți ale țării au înființat un Comitet de Inițiativă pentru ridicarea unui monument dedicat acestui eveniment. Îmbrățișată rapid de populație, ajungându-se la susținerea financiară prin subscriere publică, acțiunea nu s-a putut finaliza până în prezent. Perspectiva Centenarului Marii Uniri, care se va sărbători anul viitor, face necesară finanțarea cât mai rapidă a acestui monument.

Cinstirea memoriei înaintașilor și eroilor noștri care au luptat pentru Marea Unire, prin alocarea fondurilor necesare construirii unui monument dedicat acestui eveniment, este un act de responsabilitate politică și națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.