Acasă Politic Dezvăluirile lui Doru Paraschiv

Dezvăluirile lui Doru Paraschiv

DISTRIBUIȚI
foto:agerpres

148419 – 02112017 – Fostul colonel de contrainformaţii militare Doru Paraschiv le-a povestit aleşilor din comisia de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009 că înainte de primul tur de scrutin s-a format un comitet special menit să-l ajute pe Traian Băsescu să devină din nou preşedinte. În plus, acesta a dezvăluit ca în acea perioadă au fost supravegheate multe persoane, fără să existe un mandat. Culmea, aceste supravegheri nu s-au făcut în tabăra adversă, ci chiar în tabăra lui Traian Băsescu, spune Paraschiv. ”Au format, au făcut să apară – nu o să găsiți în hârtii așa ceva – un comitet de inițiativă în sprijinul realegerii dnului Băsescu. Despre comitetul ăsta se știa până la cel mai înalt nivel. Oamenii – care au procedat ilegal încălcând regulamentele militare, jurământul, Constituția – au intervenit asupra ordinii de drept și constituționale”, a afirmat fostul colonel de contrainformații militare.

”Înaintea turului întâi – mult s-a lucrat înainte, s-a continuat și între tururi, dar cel mai mult înaintea turului întâi – între turul 1 și turul 2 nu a mai fost volumul de muncă mare, au fost supravegheate multe persoane fără mandat”, susține fostul ofițer.

”Nu veți reuși să verificați nimic concret dacă nu veți înțelege că trebuie să găsiți pârghiile legale ca aceste persoane să fie cel puțin suspendate din funcție”, le-a mai spus Doru Paraschiv parlamentarilor.

Acseta a declarat și că l-a enervat pe generalul Marian Hăpău, căruia i-a spus că se încalcă Legea siguranţei naţionale prin interceptările fără mandat, iar acesta l-a ”degajat pe la spate, mişeleşte”, fiind mutat succesiv dintr-un loc în altul. La rândul lui, Marian Hăpău, care în 2009 conducea Direcţia contrainformaţii militare, a răspuns acestor acuzaţii în Comisia de anchetă, susţinând că nici Ministerul Apărării şi nici Direcţia Generală de Informaţii a Armatei nu au tehnică pentru a face interceptări.

”MApN nu are tehnica în dotare, nici DGIA, pentru a intercepta persoane. Nu există posibilitatea ca MApN să execute interceptări ilegale”, a precizat Hăpău, fiind solicitat de Comisia de anchetă să răspudă acuzaţiilor făcute de fostul ofiţer de contrainformaţii în cadrul DGIA, Doru Paraschiv. Hăpău a spus că nu a avut informaţii despre existenţa comitetului de sprijin pentru Băsescu invocat de Paraschiv şi s-a declarat convins că nu a existat un asemenea comitet. – sursa: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.