Acasă Anchete Justitie DNA respinge legile Justiţiei

DNA respinge legile Justiţiei

DISTRIBUIȚI

148511 – 08112017 – Având în vedere propunerile legislative depuse la Camera Deputaților pentru modificarea și completarea legilor justiției (Statutul judecătorilor și procurorilor, Legea pentru organizarea judiciară, Legea privind C.S.M.), la cererea Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.), procurorii Direcției Naționale Anticorupție au formulat și au transmis la C.S.M. un punct de vedere.

Astfel, în principal, procurorii anticorupție apreciază că, față de modul de realizare a proiectelor, fără consultarea prealabilă a magistraților, fără o expunere de motive corespunzătoare și fără studii de impact, se impune o poziție fermă, de respingere în bloc a proiectelor, prin acordarea unui aviz negativ pentru întregul pachet legislativ.

Procurorii din cadrul Ministerului Public resping „în bloc” proiectul legilor justiţiei modificat în Parlament, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precizând că, printre altele, propunerile legislative nu sunt fundamentate pe un studiu de impact.

”În principal, procurorii anticorupţie apreciază că, faţă de modul de realizare a proiectelor, fără consultarea prealabilă a magistraţilor, fără o expunere de motive corespunzătoare şi fără studii de impact, se impune o poziţie fermă, de respingere în bloc a proiectelor, prin acordarea unui aviz negativ pentru întregul pachet legislativ”, anunţă DNA. În subsidiar, procurorii DNA au formulat critici şi observaţii punctuale pentru fiecare dintre proiectele depuse spre aprobare. Comunicatul, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.