Acasă Politic Extinderea cooperării economice între România și Slovenia

Extinderea cooperării economice între România și Slovenia

DISTRIBUIȚI
foto:senat.ro

148825 – 28112017  – Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit ieri pe Karl Erjavec, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Slovenia, care efectuează o vizită în România la invitația ministrului Teodor Meleșcanu. Discuțiile au evidențiat interesul reciproc pentru intensificarea dialogului politic dintre România și Slovenia, care celebrează anul acesta 25 de ani de relații diplomatice, precum și pentru extinderea cooperării în plan economic și valorificarea mai bună a potențialului ambelor țări în domenii de vârf ale economiei.

A fost reflectată convergența pozițiilor României și Republicii Slovenia în ceea ce privește politica de extindere a UE, o atenție deosebită fiind acordată stabilității regionale prin sprijinirea reformelor și a parcursului european al țărilor din Balcanii de Vest. De asemenea, a fost evidențiată importanța continuării procesului de extindere a UE cu aceste țări, precum și necesitatea aprofundării reformelor pentru asigurarea și pe mai departe a parcursului european al Republicii Moldova.

Popescu-Tăriceanu a arătat că, la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, țara noastră a reușit, prin eforturi remarcabile în plan politic, economic și social, să îndeplinească criteriile tehnice de aderare la spațiul Schengen, pentru care se bucură de sprijinul Sloveniei și să facă progrese semnificative în procesul de îndeplinire a criteriilor de convergență. Demnitarul român a reafirmat importanța promovării unei Europe unite și evitării menținerii decalajelor între Est și Vest în ceea ce privește dezvoltarea economică și socială.

Ambele părți au subliniat necesitatea promovării unei soluții pe termen lung în problematica migrației, dimensiunea externă a acesteia reprezentând în continuare o provocare importantă pentru toate statele membre UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.