Acasă Externe Foarte important pentru românii din diaspora

Foarte important pentru românii din diaspora

DISTRIBUIȚI

148794 – 26112017  – 1 decembrie este data limită până la care românii din diaspora ar trebui sa prezinte documentele necesare pentru schimbarea rezidenței fiscale, conform Ordonanței de Guvern 30/2017.

Toți românii care au părăsit țară după 30/01/2012, sunt rugați să iși schimbe rezidența fiscală in țara unde lucrează. De asemenea, trebuie să își schimbe rezidența fiscală și românii care au plecat înainte de 2012, dar au avut venituri și în România.

Și românii care vor pleca de la 1 ianuarie 2018, pentru mai mult de 180 de zile, trebuie sa anunțe ANAF, înainte cu 30 de zile de plecare. Toate persoanele din aceste trei categorii care nu vor completa acest formular și nu vor cere schimbarea rezidenței fiscale vor primi o amendă de 50-100 de lei, amintește Daniel Țecu, președintele FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa), într-un comunicat de prsă.

Cei vizați trebuie să completeze formularul, în două exemplare. Unul dintre formulare va fi depus personal sau prin împuternicire la registratura organului fiscal unde persoana respectivă avea domiciliul fiscal sau se poate trimite prin poștă la Fiscul de domiciliu, la departamentul ”Evitarea dublei impuneri”, cu confirmare de primire. Al doilea exemplar se păstrează.

După un studiu efectuat de FADERE în rândul românilor din diaspora, marea majoritate a românilor din afara granițelor nu știu ce trebuie să facă in privința schimbării rezidenței fiscale. De aceea, FADERE cere premierului amânarea intrării in vigoare a Ordonanței 30/2017 cu cel puțin șase luni.

”De asemenea, cerem conducerii ANAF recunoasterea documentelor cerute în limba în care au fost emise, fără să mai fie nevoie sa fie traduse. Ne referim in mod special la limbile recunoscute la nivel UE. spaniola, engleza, germana, italiana, portugheza și franceza”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.