Acasă Politic Gabriel Oprea vrea să revină ”cu elan și putere de muncă”

Gabriel Oprea vrea să revină ”cu elan și putere de muncă”

DISTRIBUIȚI

148684 – 20112017  –  Fostul vicepremier Gabriel Oprea revine, oficial, în jocurile politice. PSnews.ro prezintă adevăratele mize politice vizate de controversatul general acuzat de abuz în serviciu şi, totodată, cercetat în dosarul care investighează moartea poliţistului Bogdan Gigină.

”Domnul Oprea va reveni cu elan şi putere de muncă!”

Întoarcerea lui Gabriel Oprea a fost trâmbiţată sâmbătă, în mod oficial, cu prilejul unei conferinţe de presă a UNPR Brăila. Marele anunţ a fost lansat chiar de finul generalului, ex-deputatul Nuţu Fonta, actual secretar general al progresiştilor şi cunoscut traseist politic.”Domnul Gabriel Oprea a fost mereu un partener politic serios, care şi-a respectat de fiecare dată cuvântul, punând pe primul loc stabilitatea ţării. Domnul Oprea va reveni în politică, cu mai mult elan şi putere de muncă, din dorinţa de a oferi o alternativă celor care sunt nemulţumiţi de situaţia politică şi economică actuală, din necesitatea de a se găsi o formulă de echilibru în planul politic şi economic, în vederea asigurării unul climat favorabil de dezvoltare şi progres pentru România”, a perorat Fonta, în aplauzele audienţei.

Pentru neiniţiaţi, facem precizarea că Nuţu Fonta (supranumit ”Spaima pădurilor”) este implicat în defrişările masive de păduri din Maramureş (în special, zona Borşa), unde a pus mâna pe o suprafaţă egală cu cea a Bucureştiului.

Război pentru păstrarea sediilor

Miza imediată a revenirii lui Gabriel Oprea este, în principal, blocarea definitivă a fuziunii UNPR-PMP. Potrivit surselor PSnews.ro, marea supărare a generalului este cauzată de faptul că cele peste 50 de sedii impozante ale progresiştilor vor ajunge sub jurisdicţia lui Traian Băsescu. Aceasta în condiţiile în care sediul central al UNPR (situat în curtea din spate a sediului PSD din Kiseleff) nu este încă achitat în totalitate la caseria social-democraţilor, progresiştii cotizând, în continuare, rate substanţiale.

Alianţă cu Ponta şi Constantin

Potrivit aceloraşi surse, dacă va reuşi să blocheze fuziunea cu PMP, Gabriel Oprea intenţionează să pună cele peste 50 de sedii la dispoziţia partidului Pro România, negociind cu tandemul Victor Ponta-Daniel Constantin o colaborare politică anti-Dragnea. De asemenea, în lumina noului Dosar ”Tel Drum”, Oprea – care este informat, punctual, de situaţia din PSD, prin intermediul apropiatului său Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei Juridice din Camera Deputaţilor – este convins că Liviu Dragnea va pierde curând şefia partidului.

Vrea căderea lui Dragnea. Speranţele lui Oprea

De altfel, Oprea este foc şi pară pe Dragnea şi Tăriceanu, pe care îi acuză că s-au lepădat de el de-a lungul întregului an electoral 2016, pe fundalul dosarelor DNA care i-au forţat retragerea, fară a beneficia de susţinerea publică a PSD-ALDE, aşa cum se întâmplă acum, în cazul lui Liviu Dragnea. Gabriel Oprea speră că o eventuală înlocuire a lui Dragnea (poate chiar cu Victor Ponta), ar reprezenta o şansă pentru revenirea UNPR în jocuri, prin parafarea unor alianţe privitoare la viitoarele alegeri europarlamentare şi prezidenţiale.

Fantezii uneperiste

În această ordine de idei, nu este deloc întâmplător că Gabriel Oprea s-a lăudat prin gura lui Nuţu Fonta (sâmbătă, la Brăila) că ”simpatizanţii UNPR” vor decide cine va fi viitorul preşedinte al României. ”În anul 2019 ne vom pregăti pentru alegerile prezidenţiale. Am convingerea că sutele de mii de membri şi simpatizanţi UNPR vor face diferenţa prin susţinerea şi alegerea viitorului preşedinte al României. Crezul nostru este că, încă în România nu s-a stins lumina, şi avem speranţa că, în viitor, printr-o implicare civică masivă, ţara noastră merită şi trebuie să iasă din impasul în care se află şi să reintre pe un făgaş normal”, a epatat Nuţu Fonta, ignorând atât dezastrul electoral al UNPR din 2016, cât şi faptul că, în prezent, gruparea se confruntă cu marja de eroare a sondajelor de opinie.

Cum îşi respectă Oprea promisiunile

Vă reamintim că, la 1 iulie 2016, Gabriel Oprea şi-a anunţat retragerea definitivă din politică. ”Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunţ că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR şi să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să ma retrag din politica”, a scris generalul, pe Facebook, deşi a continuat să se implice activ în conflictele care macină gruparea. Revenirea oficială în politică are loc în contextul în care completul de judecată a decis reluarea procesului în care Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu, din pricina pensionării unui judecător, la fel ca în Dosarul ”Bombonica”, unde Liviu Dragnea este judecat pentru abuz în serviciu. – sursa: PSnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.