Acasă Sud-Vest Dolj Grup infracţional destructurat de  DIICOT în Gorj şi Dolj

Grup infracţional destructurat de  DIICOT în Gorj şi Dolj

DISTRIBUIȚI

 148528 – 09112017 –  În cursul acestei zile, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Jiu, aub efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj (în localităţile Târgu Jiu, Bumbești – Jiu și Runcu) și Dolj (în localitatea Răcari), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de  trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu vara anului 2015, până în toamna anului 2016 (luna noiembrie), mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat bazat pe relații de rudenie și afinitate, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic de persoane (minore și majore), proxenetism, spălare a banilor.

Din cercetări au rezultat indicii că în perioada menționată, membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existand situatii (în cazul persoanelor minore) în care acestia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor).

   “S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani.

   Totodată, urmare activitatăţii infracționale au fost obținute sume de bani și bunuri mobile, care au fost schimbate și transferate pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora.

   În cauză vor fi puse în aplicare un număr de 3 mandate de aducere, persoanele  depistate urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– B.T. Gorj”, se precizează în comunicatul  remis de DIICOT.

Acțiunea s-a desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, de la Inspectoratele Județene de Poliție Gorj și Dolj şi a jandarmilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.