Acasă Social Educatie În județul Buzău se va realiza informatizarea completă a procesului educațional

În județul Buzău se va realiza informatizarea completă a procesului educațional

DISTRIBUIȚI

148654 – 17112017  – Ministerul Educației Naționale își propune, prin intermediul unui proiect-pilot, să realizeze informatizarea completă a procesului educațional din județul Buzău. Demersul presupune dotarea tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul respectiv cu echipamente IT de înaltă performanță, astfel încât să fie create premisele organizării unui proces educațional de calitate.

În acest sens, au fost identificate, la nivel național, 13 județe eligibile, cărora în luna august 2017 li s-a transmis o solicitare privind susținerea activităților proiectului și a sustenabilității acestuia. Șase consilii județene și-au exprimat sprijinul ferm pentru implementarea și sustenabilitatea proiectului.

În urma analizei condițiilor tehnice din documentația transmisă la minister, județul Buzău a fost desemnat județ-pilot. Prin urmare, în cadrul proiectului derulat de MEN se va realiza, începând cu primul trimestru al anului 2018, informatizarea claselor în care învață elevii din clasele V-XII, precum și a claselor din învățământul profesional. Procesul presupune dotarea (nelimitativ) cu tablete pentru uzul elevilor (în fiecare clasă numărul de tablete va fi egal cu numărul băncilor pentru elevi), laptop-uri pentru toți profesorii din județ, table inteligente (una pentru fiecare clasă), videoproiectoare și ecrane de proiecție (câte unul în fiecare clasă) și conectare wireless pentru școli. Suplimentar, pentru învățământul profesional vor fi achiziționate imprimante 3D.

În vederea selectării județului-pilot, au fost luate în calcul, în faza preliminară, următoarele criterii: număr de elevi cuprins între 45.000-70.000, număr de profesori cuprins între 4.000-5.500 și asigurarea sustenabilității proiectului de către consiliul județean timp de cinci ani după finalizarea implementării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.