Acasă Stiri Locale Încă 4.117 localități vor avea internet de mare viteză

Încă 4.117 localități vor avea internet de mare viteză

DISTRIBUIȚI

148425 – 03112017 – ANCOM supune consultarii publice o lista cu 4.117 localitati (in care exista 525.297 de gospodarii si o populatie totala de 1.422.865 de locuitori), in scopul actualizarii situatiei localitatilor din Romania care nu sunt inca acoperite de retele de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza. Acest demers a fost initiat la solicitarea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), care urmeaza sa deruleze o schema de ajutor de stat pentru construirea, din fonduri publice, de retele de comunicatii electronice si, eventual, de infrastructuri fizice asociate acestora.

Lista supusa consultarii publice a fost realizata in baza raportarilor anuale si bianuale ale operatorilor de comunicatii electronice privind localitatile in care acestia detin conexiuni de acces la internet la puncte fixe si mobile. Din numarul localitatilor obtinut astfel au fost eliminate cele in care a fost declarata existenta unor tehnologii de acces ce permit conexiuni la puncte fixe cu viteze ”best effort” de transfer al datelor de cel putin 30 de Mbps, localitatile in care s-a declarat existenta de conexiuni la puncte fixe prin fibra optica si cupru VDSL, precum si cele care fac obiectul unor interventii publice prin diferite masuri de finantare.

Localitatile ramase sunt cele in care nu au fost implementate sau nu se deruleaza, in prezent, masuri de interventie publica in domeniul comunicatiilor electronice. In plus, aceste localitati nu se afla in aria eligibila pentru masuri de interventie publica in domeniul comunicatiilor electronice potrivit PNDR 2014 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.